Lucentum Alicante

Începând cu vara lui 2024, am decis să mă alătur proiectului Lucentum Alicante, un club cu o istorie de 30 de ani, care în momentul de față evoluează în Leb Gold, cea mai bună a doua ligă a baschetului european, cu obiectivul stabilit de a promova în Liga ACB în viitorul apropiat. Dincolo de suportul pe care îl voi acorda primei echipe și managementului clubului, rolul meu va viza dezvoltarea sectorului juvenil și de tineret, din postura de director de cantera și coordonator al proiectului internațional Lucentum Alicante Academy.

Prin această direcție internațională, puternicul club spaniol își deschide porțile pentru sportivii cu potențial din toate colțurile lumii, care vor primi o șansă de a face parte din ”cantera” (Academia de Tineret) a clubului Lucentum Alicante, care oferă o structură completă de la Under 10 la nivel de seniori, atât la fete, cât și la băieți. Mai mult, Lucentum Alicante va lega tot mai multe parteneriate cu Federații și cluburi internaționale, din care vor reieși schimburi de experiență (on site și online), turnee, campuri, clinicuri, workshopuri, webinarii și alte acțiuni care vor îmbina baschetul cu educația, sănătatea și cultura.

Totodată, prin această colaborare, tinerii jucători români vor beneficia de avantajul de a avea o ușă în permanență deschisă spre o școală de baschet cu rezultate impresionante, așa cum este cea spaniolă.

 

Lucentum Alicante are 9 sezoane în ACB și două participări în ULEB Cup (actuala Eurocup). De la acest club au făcut un mare pas către nivelul următor baschetbaliști precum Jose Manuel Calderon, Thomas Heurtel, Pepe Sanchez, Pablo Prigioni (NBA), Youssouf Traoré, Chumi Ortega sau Guillem Arcos (ACB).

Am vizitat programul Lucentum Alicante și am rămas impresionant de atenția pe care clubul i-o acordă fiecărui jucător. În afara autohtonilor, am remarcat un număr în creștere al jucătorilor internaționali. Fiecare dintre aceștia este îndrumat pentru a se dezvolta atât din punct de vedere baschetbalistic cât și educațional. Atenția la detalii în ceea ce privește organizarea și planul de pregătire cât și grija față de latura umană a fiecăruia dintre ei au fost argumentele supreme care m-au convins că Lucentum Alicante este un club spre care aș avea încrederea să îndrum copiii și părinții din România.

După cum știți, timp de 4 ani am lucrat ca scouter și Director de Relații Internaționale pentru Real Betis Baloncesto și am ajutat 14 sportivi români să beneficieze de formare și dezvoltare într-un sistem profesionist. În această perioadă, am identificat însă și diverse nevoi, așteptări sau probleme pe care un asemenea proiect este dator să le rezolve pentru a le facilita sportivilor internaționali și familiilor acestora cea mai bună experiență și creșterea pe care o așteaptă. Eu voi fi alături de voi, în Alicante, acolo unde vă voi îndruma și sprijini în dezvoltarea pe care v-o doriți. 

Toți cei interesați de proiectele Lucentum Alicante, pentru fete și băieți, îmi pot cere detalii sau informații prin email (win@ighoops.com) sau prin telefon (+40.743.123.696), fie pot participa unul din cele două campuri pe care vom desfășura în această vară:

  • 22-27 iulie, la Sibiu, în parteneriat cu CSU Andu Sibiu
  • 29 iulie – 3 august, la Voluntari, în parteneriat cu Bucharest Basketball Academy

Taxa de participare: 430 de euro, poate fi achitată și în două tranșe egale

Pachetul include:

– 11 sesiuni de antrenament cu focus pe dezvoltarea individuală

– 2 rânduri de echipament, un tricou, un rucsac, un tricou, 2 perechi șosete

– asigurare medicală pe durata campului

– fructe și apă

– work shop educativ

– certificat participare, fișă de evaluare

– includerea în baza de scouting Lucentum Alicante International Academy

– cadouri și premii surpriză

Formular înscriere

    Abonează-te la newsletterul IG Hoops