Ionuț Georgescu
Jucător de curtea școlii. Jurnalist. Manager. Consultant. Tatăl lui Noelle și al lui Anabelle, soțul Laurei
Povestea mea
M-am născut în Ploiești, în 1988. De mic mi-am găsit un refugiu în școală și sport. Întâi în handbal, pe care l-am practic timp de câțiva ani. Apoi, în baschet. Dar până să-mi descopăr pasiunea pentru acest sport, mi-am dat seama că îmi place să scriu. Primele articole mi-au fost publicate când aveam doar 15 ani, în presa locală. Am ajuns apoi să scriu despre baschet, să fiu co-fondator al primului site românesc dedicat acestui sport și, mai apoi, să lucrez ca ofițer de presă pentru CSU Asesoft Ploiești, campioana României.
CSU Asesoft a fost familia mea, până în 2015. Am crescut în club. Managerii, antrenorii și jucătorii mi-au fost frați și părinți, mentori, profesori, prieteni. Aici am cunoscut cele mai mari performanțe sportive: 9 titluri de campion, trofee ale Cupei și SuperCupei României, campanii de succes în Eurocup și FIBA Europe Cup. Dar și cele mai mari suferințe: moartea lui Toni Alexe, dispariția lui Nikola Ilic, decesul fulgerător al lui Vladimir Arnautovic.
La finalul sezonului 2014/2015, aveam un nou trofeu în palmares, dar totul se destrămase. Dado Arnautovic plecase dintre noi, iar echipa rămăsese fără sprijin financiar. În același timp, vremurile tulburi pe care Ploieștiul le trăia la nivel politic, sportiv și social au privat clubul de un suport al comunității și municipalității pe care clubul îl merita pe deplin. A fost momentul în care am decis să o iau de la capăt, în alt oraș, la o altă echipă. Și acea formație a fost Steaua CSM EximBank București, fiind numit manager general.
Am bifat a treia campanie consecutivă în Eurocup, un record pentru România, grație unui nou wildcard pe care l-am obținut din partea Euroligii. La finalul primului sezon, Steaua CSM EximBank a obținut medalia de bronz, iar în următorii doi ani am jucat de fiecare dată Finala Ligii Naționale, la mai bine de două decenii distanță de la ultima accedere în această fază a competiției.
Mi-am dorit un stil inovativ de marketing, o perspectivă nouă, focusată asupra notorietății brandului și a responsabilității față de parteneri, fani, istorie și comunitate. Steaua CSM EximBank a derulat totodată cel mai important program juvenil din România, peste 1200 de copii antrenându-se și dezvoltându-se sub umbrela celui mai important brand sportiv din România.
În 2018, am ales BC CSU Sibiu, un club cu o comunitate foarte apropiată de fenomenul baschetbalistic, dornică de experiențe inedite alături de echipă dar și să guste din nou marea performanță. Iar aceasta a venit! Am dominat sezonul regulat, am câștigat în premieră Cupa României și am jucat Finala Ligii Naționale, pentru prima dată după 20 de ani! Astfel, am devenit primul manager care a obținut medalii și a jucat finale cu trei echipe diferite!
Dincolo de ceea ce s-a întâmplat pe parchet, Sibiul a gustat din plin campania de marketing și comunicare ”Toți pentru unul, 1 pentru toți!”, a simțit mândria de a bifa un nou Record Mondial, omologat de Guinness World Records, și a trăit un capitol frumos al istoriei galben-albastre în ”Casa Baschetului”.
Acum, locuiesc în București, semnând în iulie 2021 cu CSO Voluntari un contract valabil pentru patru sezoane. La prima apariție în Liga Națională, echipa a cucerit Cupa României și s-a calificat în Cupele Europene. În al doilea sezon am dat repeat la Cupă, am jucat Finala Ligii și ne-am calificat în Champions League. În sezonul 2023-2024, echipa va debuta în European North Basketball League.
Am reușit să dezvoltăm foarte mult acest proiect, atrăgând sponsori, parteneri și oameni care se bucură de avantajele de a face parte din #WeTheSouth.
Între 2020 și 2023 am fost scouter și director de relații internaționale pentru Real Betis Sevill. În iulie 2023 am semnat o colaborare cu CF Intercity International Academy, vizând aducerea în Spania a tinerilor care vor să joace fotbal la nivel înalt.
Cel mai important este că le am alături de mine pe Laura, Noelle și Anabelle, soția și fiicele mele. Și pe Charlie, căinele nostru. Mă rog, cățeluș, pentru că e un yorkshire 😊