Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm faptul că IG Hoops, compania de management și marketing sportiv condusă de Ionuţ Georgescu, a monitorizat, recrutat și semnat nu mai puțin de 7 jucători pentru Academia Real Betis Baloncesto Sevilla! Aceștia vor juca în campionatele Spaniei de U16, U18 și EBA, ediția 2021-2022.

6 dintre aceștia sunt români și îi vom prezenta în perioada următoare, mai ales că pe doi dintre ei îi cunoașteți deja – Iaroslav Fraseniuc (2007) și Andreas Blidaru (2006), primul fiind vicecampion al Spaniei și campion al Andaluziei la U14, în timp ce Andreas a fost convocat pentru selecționata Andaluziei U16, începând din această toamnă.

O premieră o reprezintă Jemar Willock (fundaș, 2006, 1.82, pașaport Britanic), unul dintre remarcații campului de la Voluntari. El vine din Dubai, de la Elite PRO Sports Academy DXB, o Academie fondată în 2017 și condusă de fostul baschetbalist român, Marian Arărău. Multiplu campion cu CSU Asesoft Ploiești și component al loturilor naționale de juniori, Marian a dezvoltat proiectul din Emiratele Arabe Unite, care are în prezent peste 200 de copii în secția de baschet. Printre antrenorii de la Elite se numără și un fost nume mare al baschetului românesc – Levente Szijarto, cel care are în palmares 12 titluri naționale și FIBA Europe Cup!

Jemar a fost pregătit de cei doi iar referințele legate de potențialul său, etica muncii și abilitățile sportive din afara terenului de baschet – deține două recorduri în Emirate la atletism în cadrul probelor de 400m și 800m, U13 – au atras imediat atenția. Jucător de mâna stânga, extrem de rapid și cu o explozie naturală remarcabilă, JJ a fost apreciat de antrenorii lui Betis în cadrul campului, iar tânărul fundaș și-a luat inima în dinți și se va aventura într-o experiență cu totul nouă și, evident, foarte diferită, având încredere suportul pe care urmează să îl primească.

Marian Arărău:Vrem să mulțumim staff-ului de la Real Betis și IG Hoops, în mod special lui Ionuț Georgescu, pentru oportunitatea oferită de a fi parte din acest proiect minunat, care deschide porțile jucătorilor tineri, de perspectivă, către baschetul internațional profesionist.

Vara aceasta, l-am propus pe Jemar (aka JJ) să participe la campul devenit tradițional, iar el ne-a reprezentat cu succes. Cu toții am avut multe de învățat din metodologia baschetului spaniol și a modului ei de aplicare. Așteptăm cu nerăbdare viitoarele ediții și sperăm să organizăm un camp și în Dubai. Toți viitorii participanți vor simți gustul baschetului de înaltă calitate și de performanță.

 Suntem foarte mândri de selecționarea lui JJ și ne bucurăm că am reușit, după doar 4 ani, să producem primul jucător care face un pas mare către baschetul profesionist. Viziunea Academiei noastre este sa dezvoltăm cât mai mulți jucători de baschet dar, în același timp, oameni de valoare, având la bază o educație până la nivel de colegiu.

Baschetul juvenil modern se bazează și pe ‘fun’, această latură făcându-se remarcată în cadrul campului Real Betis Baloncesto. Practic, ‘înveți cu zâmbetul pe buze!’

Dragi părinți, vă recomandăm din toată inima să profitați de această oportunitate în viitor. Experiența trăită la acest camp îi poate schimba viitorul copilului, studentului și jucătorului de baschet!”

Jemar va ajunge la Sevilla la începutul lunii septembrie, pentru a începe școala și pentru a se alătura echipei de U16!

Good luck, JJ!