Acestea sunt două dintre echipele de juniori ale lui Coosur Real Betis Sevilla 🇪🇸 💚🤍
Mă bucur foarte mult că avem 4️⃣ jucători români într-un program atât de bun! Iaroslav Fraseniuc #8 este component al echipei U14, în timp ce Victor Muscă #1, Andreas Blidaru #0 și Lorenzo Diaconescu #13 fac parte din echipa U16.

Lorenzo, un ploieștean de care sunt foarte mândru, a ales în februarie să facă trecerea de la Academia lui Real Madrid la cea a lui Real Betis Sevilla. Știu că transferul său – perfectat cu suportul agentului Stefano Meller, al lui Vlad Moldoveanu și, în primul rând, al familiei

Diaconescu – a fost anunțat de ceva vreme, însă eu mi-am dorit mult ca Lorenzo să-și regăsească liniștea, să se antreneze cu echipele de U16 și U18 și să joace primele meciuri pentru Betis înainte de a posta ceva oficial. Îi urez mult succes și îl felicit pentru curajul asumării acestei provocări!
Până în acest moment tot cei patru sportivi au avut șansa de a se integra într-un sistem nou – educațional și sportiv -, de a învăța limba spaniolă, de a se pregăti individual și de a disputa meciuri oficiale și de pregătire. Progresul lor este vizibil dar mai au mult, mult de muncă pentru a-și atinge potențialul. Important este că sunt sănătoși, că se bucură de această oportunitate și că se dezvoltă frumos ca adolescenți și ca sportivi.
Pentru ei meciurile importante de-acum urmează – Campionatul Andaluziei și al Spaniei – așa că… mucha suerte, chicos y #MuchoBetis!
P.S. Foarte curând vom începe înscrierile pentru Campul Real Betis Baloncesto, ediția a doua. Aceasta va avea loc la final de iulie, în Sala Gabriela Szabo din Voluntari.