Doar 4 zile ne mai despart de startul primei ediții a camp-ului organizat de IG Hoops împreună cu Real Betis Baloncesto, în Sala Transilvania din Sibiu!

Despre noi
IG Hoops Management Group și Real Betis Baloncesto au pus bazele unei legături puternice între clubul spaniol și baschetul din România. Pentru următorii de ani, Real Betis Baloncesto își va îndrepta atenția asupra jucătorilor români tineri, cu potențial, printr-un proces de scouting și recrutare minuțios și profesionist, realizat de Ionuț Georgescu, CEO-ul IG Hoops Management Group, și actualul team manager al echipei CSO Voluntari. De asemenea, cele două părți au hotărât organizarea unui camp anual, în țara noastră, pentru a-i putea vedea la lucru pe cei mici.

Astfel, urmând metodologia și practicile școlii de baschet spaniole, una care a obținut cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale și europene, în ultimii 20 de ani, organizăm ediția inaugurală a Campului Real Betis Baloncesto la Sibiu, în Sala Transilvania, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, în perioada 27 iulie – 1 august 2020.

De ce beneficiază participanții?
• 11 antrenamente cu durată de 80 de minute fiecare
• kit echipament (2 rânduri de șort + maiou, tricou de turneu, prosop mic față, rucsac)
• apă și fructe la fiecare antrenament
• asigurare medicală
• fișă evaluare
• diplomă și premii
• Work-shop-ul ”Play Smart” by DAbo cu invitați speciali: Virgil Stănescu, Dragoș Pătraru, Claudiu Ilina (Physio Sport Performance), Vladimir Biasutti (preparator fizic CSO Voluntari) și alți invitați

Misiunea Campului Real Betis Baloncesto

Misiunea noastră este aceea de a veni în întâmpinarea copiilor și părinților cu un program care să îmbine baschetul cu educația și socializarea. Acest camp va ridica ștacheta față de orice alt eveniment de acest gen organizat în țara noastră și în zona Balcanică.

Ne bucuram că avem oportunitatea de a-i scoate pe copii din case, de a-i angrena într-un ciclu de antrenamente total diferit față de ceea ce au întâlnit până acum, de a-i educă prin sport și de a le prezenta modele și practici de urmat în cadrul unui workshop integrat în programul campului. Totodată, antrenorii sibieni vor avea șansa unui schimb de experiență unic, accesul fiindu-le permis în mod gratuit.

6 antrenori spanioli la Sibiu

Pentru acest camp, Real Betis Baloncesto va trimite la Sibiu 6 antrenori, printre care și Javier Carrasco (antrenorul secund al echipei de seniori), Juanma Yanez (preparator fizic al baschetbaliștilor de la Betis, atât la nivel de seniori, cât și de juniori), Pablo Gonzalez Ales (antrenor principal al echipei U18 în ultimii doi ani), Nacho Benitez Sanchez și Mikel Ereno (doi dintre cei mai buni tineri antrenori de la Real Betis Baloncesto) și, în final, Pastor Planelles (coordonatorul programului juvenil).
În urma primei ediții a campului Real Betis Baloncesto de la Sibiu, aceștia vor alege un jucător român care va avea șansa de a da probe pentru gruparea spaniolă.

De asemenea, pe lângă cei șase tehnicieni care vor reprezenta clubul spaniol la Sibiu, au fost selectați 5 antrenori secunzi pentru a fi voluntari la acest camp: Alexandru și Cristian Rubint (antrenori la BC CSU Sibiu), Adrian Roșu (fost jucător în LNBM și actual expert sportiv al CSM Târgu Jiu), Adrian Petreanu (responsabil cu grupele de juniori în proiectul Steaua CSM București) și Vladimir Biasutti (preparator fizic al echipei CSO Voluntari).

Un aspect foarte important este și acela că accesul în sală este permis și gratuit pentru toți antrenorii români dornici să învețe și să observe aspecte din metodologia de baschet spaniolă, desigur, respectând normele pentru combaterea răspândirii COVID-19.

Baschetbaliști celebri lansați de Real Betis

În ultimul deceniu, gruparea din Sevilla a lansat nume mari către NBA sau Euroligă. Astfel, am decis sa ne ghidăm după patru dintre ei în alegerea numelor grupelor în care au fost repartizați participanții noștri, mai exact:
• Team „EMI” (Emanuel Cățe) – jucător al clubului spaniol în perioada 2015-2017, moment în care a devenit și primul jucător român ce a evoluat în Liga ACB. În prezent, acesta face parte din lotul celor de la UCAM Murcia
• Team „WILLY” (Willy Hernangomez) – a evoluat pentru alb-verzi în perioada 2013-2015, în prezent component al Charlotte Hornets, NBA și campion mondial în 2019 cu naționala Spaniei
• Team „KRISTAPS” (Kristaps Porzingis) – jucător al clubului spaniol în perioada 2011-2015, în prezent pivot pentru formația Dallas Mavericks, NBA
• Team „TOMAS” (Tomáš Satoransky) – alături de Real Betis timp de 5 sezoane, între anii 2009-2014, actualmente jucător la Chicago Bulls, NBA

Echipa camp-ului IG Hoops x Real Betis Baloncesto

În completarea antrenorilor și celor 63 de copii înscriși pentru acest eveniment, vom avea parte de ajutorul coordonatorului tehnic al acestei prime ediții, Andrei Stan, de contribuția unor voluntari extrem de muncitori și a unui coordonator Social Media, Mara Mihăilescu.

În final, ne dorim ca munca noastră și experiența copiilor să fie ilustrare către publicul larg și către partenerii noștri printr-un content de calitate, motiv pentru care am ales echipa O.M. Creativ. Aceștia le vor oferi copiilor o ședință foto în prima zi, albume zilnice postate pe facebook, acoperire video a evenimentului, dar și posibilitatea unui album fizic sau video tip „highlights” individual, oferte ce au fost comunicate părinților prin mail.

Măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19
Deși suntem nerăbdători să revenim pe terenul de baschet, suntem conștienți că pe primul loc se află siguranța și sănătatea tuturor persoanelor care vor participa la acest eveniment. Din aceste motive am redactat un protocol petru antrenamentele ce vor avea loc în Sala Transilvania din Sibiu, dintre care menționăm:
• filtru epidemiologic zilnic (chestionar, termometrizare) înainte de pătrunderea în Sala Transilvania și pe terenul outdoor din fața sălii
• dezinfectarea încăperilor și spațiilor comune
• ventilarea zonelor închise
• atât staff-ul tehnic, medical, cât și voluntarii vor purta măști pe toată durata antrenamentelor
• dispunerea materialelor sportive pe parchet pentru încălzire și antrenament va fi făcută astfel încât să susțină distanța între jucători.

ȘCOALA DE BASCHET SPANIOLĂ PE PARCHETUL DIN SALA TRANSILVANIA!

Pentru mine, acest camp este important fiindcă vreau să înlătur, prin colaborarea cu Betis, un factor extrem de delicat în șansa unui copil de a progresa, de a face o carieră în baschet, de a se dezvolta și anume, norocul. Vreau să dau la o parte norocul din ecuație, printr-un proces de scouting continuu, atent, prin aceste camp-uri care vor fi anuale și, astfel, copiii din România să aibă posibilitatea de a deprinde tainele școlii de baschet spaniole, dar și de a se face remarcați la nivel internațional.

L-am făcut pentru copiii cu vârsta între 8 și 15 ani pentru că e o perioadă foarte importantă, mai ales pentru cei ce au între 13 și 15 ani. Am ales să-i ajutăm pe copii să se dezvolte individual și să înțeleagă niște principii. Fiecare copil va primi la finalul camp-ului o fișă de evaluare fiindcă, de foarte multe ori, la final copiii rămân cu experiența, dar n-au niște puncte clare pe care să se poată focusa în viitor pentru a fi mai buni. Noi vrem să le oferim asta. Vor fi și băieți, și fete, întrucât am sesizat și în Sibiu, și la nivel național, un interes mai scăzut pentru baschetul feminin. Dar, am discutat și cu cei de la Betis și am căzut de acord că putem să facem ceva și pentru fetele care iubesc baschetul. Camp-ul merge mai mult pe individualizare și vom avea șase antrenori pe fiecare grupă.

Copiii vor primi echipamente frumoase, pe care le vor purta mai târziu cu mândrie și, totodată, se vor putea remarca pentru a rămâne în baza de date a clubului Real Betis Baloncesto. Noi vom continua să îi monitorizăm și să-i invităm pe cei mai talentați pentru try-out-uri și, sper eu, unii dintre ei să ajungă să semneze contracte cu gruparea din Sevilla.

Ne dorim ca cei mici să se bucure din nou de baschet și să exprime dragostea pe care o au față de acest sport. Mai e nevoie de multă ambiție, ar trebui să fie motivați fiindcă îi scoatem în afara zonei lor de confort și îi văd niște antrenori noi, de la un club mare. Trebuie să fie motivați, dar deloc închiși în ei, niciodată crispați. Au o șansă de a arăta cât de mult iubesc baschetul!