În anii petrecuți la Steaua CSM EximBank, echipa noastră a derulat mai multe proiecte de care m-am atașat emoțional și de care sunt foarte mândru din punct de vedere al rezultatelor și raportului P&L (Profit and Loss). Unul dintre acestea a devenit ”𝐓𝐫𝐚̆𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐞-𝐭̦𝐢 𝐯𝐢𝐬𝐮𝐥, 𝐉𝐨𝐚𝐜𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐮𝐚” 𝐩𝐨𝐰𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐛𝐲 𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫𝐛𝐞𝐭.

🎯 Misiunea proiectului: să oferim o șansă ”once in a lifetime” unui suporter dedicat, transformându-i visul în realitate.

🕵️‍♀️ Obiective: să angrenăm în acest joc cât mai mulți fani, să-i oferim un plus valoare relației club-suporteri abonați (”Patroni la Steaua”), să obținem ”earned content” pe social media, să atragem atenția mass-media, să ne angrenăm partenerii în acest proiect, să obținem un rezultat unic și, bineînțeles, să atragem extra-venituri pentru club.

💸 Investiții: aproximativ 500 euro (cost legitimație, echipament, grafician pentru elemente digitale, echipament sportiv, viză medicală)

⚖️ Venituri și beneficii: Am încasat aproximativ 17.000 euro în urma acestui proiect. De la ”title name” sponsor, partenerii secundari, noi abonați și ticketing (una dintre probe ”Vino cu gașca la meci!”, iar câștigătorul acelei întreceri a strâns 134 de persoane care l-au urmat în tribună!). Nivelul de vizibilitate în social media a fost uriaș, la fel și prezențele în media națională. Totodată, campania de Crăciun în care concurenții au fost îndemnați să facă fapte bune în numele clubului a reprezentat un plus la nivel de CSR și un mare motiv de mândrie și bucurie sufletească pentru toți cei implicați.

Cele mai multe agenții de marketing pot realiza campanii excelente dacă dispun de bugete generoase.

Ce faci însă atunci când nu ai banii necesari?!
O ideea ieșită din comun, gândită EXCLUSIV pentru situația ta, stabilirea misiunii și a obiectivelor, realizarea unui plan de acțiune, pe care să-l urmezi întocmai, trasându-ți niște KPIs realizabili dar motivanți, formează un plan de succes!
A, și nu dați înapoi când îl veți auzi pe ”nu” sau pe ”nu se poate”, ”nu s-a mai făcut”, ”nu va merge”. În mod normal, acest proiect ar fi putut fi adaptat și dezvoltat la nivel de competiție, indiferent de sport. Toți avem suporteri, iar ei merită să le oferim tot ce avem mai bun. 𝑻𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒏𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒆 𝒅𝒆 𝒗𝒊𝒔𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒍𝒐𝒓, 𝒍𝒂 𝒇𝒆𝒍 𝒄𝒖𝒎 𝒍𝒐𝒓 𝒍𝒆 𝒑𝒂𝒔𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒊𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒆𝒔𝒄 𝒊̂𝒏 𝒗𝒊𝒔𝒖𝒍 𝒏𝒐𝒔𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏!

Vrei să vorbim despre cea mai tare campanie de marketing pe care încă nu ai implementat-o?! Știi deja – 𝐰𝐢𝐧@𝐢𝐠𝐡𝐨𝐨𝐩𝐬.𝐜𝐨𝐦